SALO- Art & Wellbeing

Min önskan är att vara en del i att sprida välbefinnande i Norrköping

Det är jag som är Jaana Salo, grundare till koncepthuset SALO- Art & Wellbeing. Jag ser på samhällets komplexitet med en rynka mellan ögonbrynen. Det finns så mycket vackert omkring oss, så mycket att glädjas åt och samtidigt så mår många inte bra.

Det ställs höga krav på allt vi ska vara och prestera. Stress, ångest och krav har flyttat in i våra liv som en oinbjuden gäst. År 2018 rapporterade Folkhälsomyndigheten att nära hälften av Sveriges kvinnor besväras av oro och ångest.

Sjukskrivningar på grund av stress och psykisk ohälsa slår i höjden. Vi måste ändra på det! Många studier visar på ett samband mellan skapande och psykisk hälsa. En brittisk studie visar exempelvis att aktiviteten att titta på konst halverar stresshormoner i kroppen på bara en timme!

Vägen till välbefinnande är väldigt olika

För egen del är målningen otroligt läkande, men alla har sin väg till ökat välbefinnande. Därför fyller vi huset med aktiviteter, saker och människor som på olika sätt kan hjälpa dig att öka ditt välbefinnande. Om det så är konst, skapande, massage, ett vackert smycke, en kristall, meditation, en samtalsgrupp eller något annat.

Det finns inte EN enkel lösning, men hos oss ska alla kunna hitta något som bidrar. Min önskan är att genom mitt företag vara en del i att sprida välbefinnande i Norrköping. ♥

Jaana Salo

Grundare

facebook-squarefacebookinstagram